Jäsenkirje joulukuu 2015

Hyvä SSLY:n jäsen,

 

Kuluneen vuoden koulutukset on istuttu. Kiitos kaikille mukana olleille; niin osallistujille, luennoitsijoille kuin tukijoille. Toivottavasti onnistumme jatkossakin tarjoamaan jäsenistöllemme ajantasaista ja houkuttelevaa koulutusta. Näin ollen, vuoden viimeinen jäsenkirje ei pysähdy muistelemaan menneitä, vaan katsoo tiukasti tulevaan vuoteen.

 

Vuosipäivä 5.2.2016, Helsinki

 

Vuosipäivä pidetään viime vuosista poiketen kokouskeskus Paasitornissa (Paasivuorenkatu 5A, 00530 Helsinki), Hakaniemessä Siltasaaressa. Yhdistyksen verkkosivuilla on julkaistu kokouksen ohjelma ja ilmoittautuminen on avattu. Paasitornin verkkosivuilla on hyvät ohjeet kokouskeskukselle löytämiseksi. Totuttuun tapaan ohjelmassa painottuu tieteellinen anti, unohtamatta käytännönläheisiä potilastapauksia ja katsauksia erikoisalojen keskeisiin vuoden parin kuluessa tapahtuneisiin kehitysaskeliin.

Ilmoittautuminen umpeutuu 24.1.2016 ja viereiseen Scandic Paasi -hotelliin otettu majoituskiintiö jo niinkin aikaisin kuin 3.1.2016. Kannattaa siis hoitaa ilmoittautuminen ja majoitusvaraukset pikapuoliin.

Yhdistyksen jäsenille päiväohjelma lounaineen on maksuton. Tilaisuus on avoin kaikille, muilta kuin yhdistyksen jäseniltä veloitetaan osallistumismaksu 100€.

Perinteisesti päiväohjelman päätteeksi huomioidaan vuoden 2015 kuluessa valmistuneet sisätautien erikoislääkärit. Päiväohjelman ja vuosikokouksen jälkeen klo 18.30 alkaen vietetään illallisjuhlaa ravintola Paasitornissa. Illalliskortin hinta on 60€. Avecit ovat lämpimästi tervetulleita.

 

Kevätkokous 7-9.4.2016, Ylläs

 

Kevätkokous järjestetään sesongin loppupuolella Ylläksellä. Ohjelma on julkaistu ja ilmoittautuminen on avoinna 29.2.2016 asti. Kokoukseen ei ole osallistumismaksua ja se on avoin kaikille, katsomatta yhdistyksen jäsenyyteen.

Kevätkokoukseen osallistumista suunnitellessa kannattaa huomioida ajankohdan asettamat korkeahkot hinnat lennettäessä Kittilään. Sesonki on lopuillaan, lennot jo nyt pitkälle varattuja ja Norwegian lopettaa suorat lennot Kittilästä juurikin 9.4. Yhdistyksen puolesta on tehty kiintiövaraus 60 hlölle Finnairin lennoille Helsinki-Kittilä-Helsinki (meno 7.4., paluu 10.4.) – asiasta tarkemmin ohjelmassa. Etelästä lähtijöiden kannattaa punnita mihin lentää, sillä esim. Rovaniemelle päivittäin lentävällä Norwegianilla lennot ovat edestakaisin tällä hetkellä selvästi suoria Kittilän lentoja halvemmat. Jos vaikka matkaa pienellä porukalla, auton vuokraaminen Rovaniemeltä ei ole pöllömpi vaihtoehto. Ohjelma on siten korkeatasoinen, että matka Lappiin varmasti kannattaa – tavan voi ratkaista kukkaron keston mukaan! Yhdistys tarjoaa kokoukseen osallistuville illallisen torstaina 7.4.

 

Vuoden 2016 muut koulutukset kalenteriin

 

Erikoistuvien päivät 13-14.5. Helsingissä, hotelli Scandic Parkissa. Ohjelma julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan maaliskuun alussa.

Sisätautilääkäripäivät 18.11.2016.

 

Kansainvälisiä asioita

Kannattaa käydä tutustumassa Euroopan Sisätautiyhdistyksen EFIMn verkkosivuihin. Sivuilla on myös nuorten sisätautilääkärien alajaoston toiminnasta tietoa. EFIM’n lehden, European Journal of Internal Medicine (EJIM), arvostus on nousussa (IF 2.891). Lehteen kannustetaan lähettämään alkuperäisjulkaisuja sekä review –artikkeleita. Case report –julkaisuja varten on perustettu erillinen nettilehti The European Journal of Case Reports in Internal Medicine (EJCRIM). Myös tähän julkaisuun toivotaan lähetettävän materiaalia.

 

EFIM on ottanut jatkossa järjestääkseen vuotuisen European Congress of Internal Medicine -kongressin (ECIM). Järjestyksessään 15. ECIM järjestetään hyvien kulkuyhteyksien päässä Amsterdamissa, Hollannissa, syyskuussa 2016. Vuorostaan syyskuussa 2017 ECIM pidetään Milanossa, Italiassa.

 

Hyvää joulua ja koulutusten tarjoamaa menestystä vuodelle 2016!

 

SSLY:n hallituksen puolesta,

 

Jussi Pohjonen

SSLY:n sihteeri

sihteeri@ssly.fi

Twitter: @SSLY_info