14.4.2016. Helsinki Metabolic Symposium

Helsinki, hotelli Kämp 14.4.2016 - 15.4.2016

Tervehdys,

Lihavuus- ja metaboliakirurgian yhdistys järjestää jo perinteiseksi muodostuneen metaboliasymposiumin huhtikuun 14–15. päivänä Helsingissä. Kongressissa käsitellään monipuolisesti lihavuuteen liittyviä metabolisia ongelmia ja koulutus sopii erityisen hyvin diabetes- ja lihavuuspotilaita hoitaville konservatiivisten alojen lääkäreille. Linkki kongressin sivuille on http://www.metabolicsymposium2016.fi .  Suomalaisista lihavuuden hoidon asiantuntijoista kongressin ohjelman ovat suunnitelleet ja tilaisuudessa luennoivat apulaisprofessori Kirsi Pietiläinen, professori Jussi Pihlajamäki ja dosentti Vesa Koivukangas. Professori Fredrin Bäckhed (Ruotsi) luennoi elimistön mikrobiomin yhteyksistä lihavuuteen, prof Pattou (Ranska) diabeetikon maksasairauksista ja prof Knop (Tanska) lihavuuskirurgian ja uusien diabeteslääkeekkeiden vaikutusmekanismeista ja prof Pirjo Nuutila PET CT:n mahdollisuuksista metabolisen häiriön tutkimisessa. Ohessa lähetän nähtäväksenne vielä ohjelman kokonaisuudessaan.

Kongressipaikkana on tällä kertaa hotelli Kämp. Kämp on tunnetuimpia suomalaisia hotelleja ja sen historia ulottuu vuoteen 1889. Kämp on ollut perinteisesti taiteilijoiden suosiossa, mm. Eino Leino, Jean Sibelius ja Akseli Gallen-Kallela asuivat Helsingin matkoillaan yleensä tässä hotellissa. Kongressin hintaan (350e) sisältyy iltajuhla Kämpissä.

Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleiksi. Toivottavasti käytätte hyväksi tilaisuuden nauttia maailman huippuasiantuntijoiden luennoista keväisessä Helsingissä.

 

Terveisin,

Vesa Koivukangas

puheenjohtaja

Lihavuus- ja metaboliakirurgian yhdistys