Ilkka Kantolalle Pro Medicina Interna -palkinto

4.4.2017

Dosentti Ilkka Kantola TYKS:sta palkittiin yhdistyksen Vuosipäivässä 2017 joka toinen vuosi jaettavalla Pro Medicina Interna -palkinnolla.

Sisätautien erikoislääkäri, dosentti Ilkka Kantola on saanut Suomen Sisätautilääkärien yhdistyksen myöntämän Pro Medicina Interna -palkinnon.

Ilkka Kantola on valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi 1978, väitellyt tohtoriksi 1988 ja pätevöitynyt 1984 sisätautien erikoislääkäriksi. Hän on palvellut TYKS:aa vuodesta 1983 lähtien , enimmäkseen opettajan virassa (mm apulaisprofessorin sijaisena usean vuoden ajan), vuodesta 2013 alkaen TYKS:n medisiinisen tulosalueen johtajana.

Ilkka Kantola on ollut maamme tunnetuimpia verenpainetaudin tutkijoita. Hän on ollut verenpainespesialisti sekä kansallisella tasolla (Suomen verenpaineyhdistyksen sihteeri ja puheenjohtaja) että kansainvälisellä tasolla (European Society of Hypertension Specialist ja Journal of Hypertension-lehden toimikunnan jäsen). Ilkka Kantola  on valittu Turun lääketieteellisen tiedekunnan Vuoden Luennoitsijaksi v 1995 ja sen jälkeenkin hän on ollut suosittu luennoitsija jatkokoulutustilaisuuksissa.

Pro Medicina Interna -palkinto myönnetään huomattavasta työstä sisätautien alalla. Tunnustus on myönnetty vuodesta 1998 lähtien joka toinen vuosi. Palkintosumma on 2000 €, ja palkinto jaetaan yhdistyksen Vuosipäivänä, joka järjestettiin tänä vuonna Helsingissä perjantaina 10.2.2017.